September månad

Alltså att de redan är september imorgon? Jag tycker att värdet känns som att de varit september ett tag men blev ändå lite chockad när jag såg att de är första september redan på lördag?! Hur som helst kommer här mina planer hittills för september månad:
 
1/9 Lunch hos min svärmormor och morfars stuga.
2/9 Startar jag upp 2 av mina 3 barndansklasser.
8/9 Kulturnatten.
9/9 Är det val, men vi har redan röstat.
11/9 Ska jag ta andra Hepatitvaccin sprutan.
13/9 Ska jag på årskontroll på reumatologen.
17/9 Ska jag vikariera i 2 balettklasser.
23/9 Är det dop för Charlie.
26/9 Är jag ledig!
30/9 Startar jag en ny barndansgrupp.
 

Mumindagen muggen

 
Igår kom den äntligen, mumindagen muggen! Den som bara såldes en dag, den som jag var en av de få som lyckades beställa. Åh jag började nästan gråta igår när den kom, såå himla fin, åh jag är så glad.
 
Jag satt alltså uppe natten till den 9de augusti, Tove Janssons födelsedag, den enda dagen då denna skulle säljas. Hemsidan visade en klocka som gick neråt, 4 sek, 3 sek, 2 sek, 1 sek, nu! Jag la snabbt en i kundkorgen och gick vidare till kassan. Där började det snurra, snurra och snurra "varan du önskar finns inte i lager". Jag började gråta, men sedan kom jag på en annan sida som skulle sälja, en som bara fraktar till norden, och där lyckades jag få tag i en. För att försäkra mig att den verkligen var min skickade jag mail "ja allt är som det ska och du kommer snart få din mugg". Så skönt, men jag kunde ändå inte riktigt slappna av, men nu igår så fick jag den äntligen.
 
Och den är så hiiiimla fin, de är nog min nya favorit mugg.
 
Illustrationen på muggen Mumindagen är från år 1955 och Tove Janssons teckning som ursprungligen ritades för en dagstidning i London. På teckningen har Mumintrollet och Muminmamman klättrat upp på det högsta berget på en närbelägen ö  för att beundra solnedgången. Mumintrollet kryper upp i Muminmammans famn och trycker sin nos mot hennes silkeslena nos. Det är tyst och de är på tumanhand – så är det gott att vara. På berget får de vara i lugn och ro en stund, borta från stöket och de andra familjemedlemmarnas längtan efter uppmärksamhet.
 

Idag stannade vi hemma

I måndags var vi ju lediga hela familjen, men tyvärr ställdes planerna in då Theodor hade feber och kräktes söndagkväll. Hela måndagen var han dock helt som vanligt, pigg och glad. Men på Tisdagmorgon hade han feber igen, så konstigt.. Så igår var Jonas och Theodor hemma, resten av dagen var han helt symtomfri. Idag har han mått bra hela dagen men vi bestämde redan igår att vi skulle vara hemma idag med, känns bäst att han får vara hemma och verkligen bli frisk. Hoppas inte febern kommer tillbaka igen nu bara...
 
 Vi har haft en jättemysig dag, byggt med lego, sett film, pysslat, ätit fruktfat och gått sovprommenad. Nu sover Theodor gott i sin säng medans jag och Jonas ser idol och inväntar Maria Wern.
 
Tjocksockar i vagn, hur mysigt?