Om när Theodor kom till världen

 
Midsommaraftonsmorgonen, 6 dagar innan beräknad födsel, gick vattnet klockan 04.30. Jag väckte Jonas och ringde in till förlossningen, vi bestämde att jag skulle komma in till klockan 09.30. Jonas som hade en jobbdag kvar for till jobbet och jag mamma for ut till sjukhuset. Men innan dess fotade jag sista magbilden, vecka 40, som ni såg i gif:en. Jag hade små värkar var 15de minut, när vi kom in till förlossningen var värkarna var 5te minut, det kördes en kurva och jag var öppen 1 cm.
 
  
Dem sa att jag skulle gå en sväng och komma tillbaka om 2 timmar, kl 12.00. Så jag och mamma gick och fikade och prommenerade runt hela sjukhuset. När vi gick tillbaka till förlossningen kom Jonas dit, vilket var jätteskönt. Då var jag öppen 2 cm och värkarna började bli kraftigare. Vi bestämde att jag skulle ta ett bad, de hade tappat upp, tänt låtsas ljus och dukat fram saft -lyx. Det var verkligen skönt och så mysigt.
 
 
Efter badet var jag öppen 4 cm och värkarna började vara riktigt kraftiga. Jag fick börja med lustgas vilket var jätteroligt. Jag sa lite roliga saker, haha tex. "vet ni vad? nu fick jag ont i en tand. Den jag opererat bort" och "det känns som att jag har dubbla tår". Klockan 17 var jag öppen 6 cm och fick sterlia kvaddlar vilket gjorde jäkla ont men hjälpte jättebra för den onda ryggen. De ringde efter narkosläkaren och jag fick en EDA isatt. 21.30 börjar jag få krystvärkar och själva förlossningsarbetet är igång påriktigt. Enligt pappret började den aktiva födseln kl 16.16. Jag skäms nästan över hur mycket jag skrek, det var så svårt att kontrollera, men personalen var helt underbar. Klockan 22.32 föds han, navelsträngen klipps och jag får upp honom på bröstet. Den mest fantastiska känslan, tänk att han nu är ute.
 
 
Förlossningen hade gått jättefint sa de, och då kände jag det med, det hade ju faktiskt gått bra, fast jag gång på gång sa, "det går inte" och "jag orkar inte" så gjorde det ju det, det gjorde väldigt ont och var jobbigt, men det gick. Jag behövde bara några få stygn. Mamma for hem, vi gosade och lärde känna varandra, jag gick och duschade och vi fick välkommen till världen fika, så fint dukat.
 
 
Han vägdes och mättes och fick på sig kläder, vi gick sedan iväg till BB. Där vi ammade och la oss för natten. Pojkarna sov hela natten, jag hade däremot lite svårt att släppa blicken från min söta lilla bebis.
 
 
Vi åt frukost och hade det så mysigt. En läkare undersökte honom och han blev godkänd. Vi myste på och låg över en natt till. Farmor Lena och Robert kom och hälsade på. Theodor fick en jättesöt bukowskinalle av dem.
 
 
När han var ett dygn gammal var det dags att börja amma var tredje timme och det gick riktigt bra, han är så duktig! Sedan fick han ett bad och vi gjorde hörseltest som fick godkänt. Sedan kring lunch på Söndagen ca 1 och 1/2 dygn gammal var det dags för oss att åka hemmåt.
 
 
Hemresan gick jättebra. Väl hemma kom min mamma och hälsade på. Hon hade med sig jordgubbstårta som vi fikade. Theodor fick en jättefin nalle som mamma stickat och tre jättesöta pyjamasar. Sedan kom faster Anna och Pelle förbi, av dem fick han en marinblå och vitrandig body med mössa till och blommor.
 
Tack så jättemycket för alla gåvor, grattis och lyckoönskningar! ♥
 

Bebisbubblan

Vi fortsätter mysa på i den härliga bubblan, vi fungerar riktigt bra som familj, han är lätt att trösta och så snäll och duktig. Vi får sova bra om nätterna men jag känner mig ändå lite trött och kraftlös, men det är ju inte så konstigt när man tänker på vad jag gått igenom. Brösten är stora som vattenmeloner och ömmar lite, men han är jätteduktig på att ta. Hormonerna gör att jag gråter ibland, för att han är så söt och jag är så lycklig, men också för att jag är rädd att vara otillräcklig. Igår var vi in på BB eftervård, han hade gått ner i vikt och var lite gul, men idag på slutbedömningen var allt bra, upp i vikt och mindre gul. Jag håller på med någon sorts förlossningsberättelse som kommer att komma upp, känns lite overkligt att det faktiskt hänt, som vi kämpade, jag och min lilla Theodor ♥
Myser i det fina nestet som mormor gjort ♥

Nu är Liten här

 
Kl 22.32 den 24 Juni föddes våran lilla Theodor. 51 cm och 3550 gram, det finaste, sötaste, underbaraste jag någonsin sett. Allt gick jättebra och vi mår så bra alla 3. Vi for hem från BB idag och bara myser, njuter av vår snälla bebis ♥