En stickad filt


 
Jag har hört att filtar är något som går åt när man har en liten och jag kände för något handarbete så jag har stickat en liten filt av Hooked garn. Det är som av tyg, så det blir lite tjockare och mysigare. Gillar det skarpt.
 
 
Jag använde tjocka stickor, för att få den lite hålig. Jag la upp 50 maskor, för jag ville ha filten rätt så liten. Ca 60 x 70 cm blev den.
 
 
Sedan sticka jag varannat varv räta och vart annat varv avigt för att få den slät.
 
 
När jag var nöjd med längden så avmaskade jag och sedan började jag virka en kant i ett lite ljusare garntyg.
 
 
Jag gjorde sedan ett varv med luft maskor för att få en snygg kant. Jag är jättenöjd, vad tycker ni?

BB - väskan

Nu är det endast en månad kvar till beräknad ankomst. Numret till förlossningen är iprogrammerat i mobilerna och BB väskan är så gott som packad. Allt till bebisen är iallafall packat, vissa av våra saker känns lite svåra att packa redan.
 
 
Till liten: 2 bodys, 2 pyjamaser, stickat set som mamma gjort för hemfärden, mössa och strumpor, blöjor, kisse och filt som vi haft i sängen.
 
Till mig: 1 klänning,1 amningstopp, 1 par lösa byxor, 1 lång kofta, sköna och stora trosor, strumpor, 2 par amningsbh:ar (en mjuk och en vanlig), innetofflor, necessär med allt dess innehåll.
 
Till Jonas: 1 ombyte, 1 bok, 1 korsordstidning, necessär.
 
Övrigt: Vattenflaska, bars, chips, plånböckerna, alla papper som ska med, Mobiler, Kamera, Laddare, babyskydd.
 
Ni som varit med om detta är det något vi missat som ni rekommenderar?

Min första lediga vecka

Detta har ju varit min första riktiga lediga vecka. Det är så skönt att vara ledig alltså, att få styra dagarna helt själv. Jag brukar försöka sova en liten stund på eftermiddagen då jag blir trött, jag brukar även försöka gå ut en stund varje dag. I övrigt så stickar jag, ritar och pysslar på hemma. Men lite mer speciella grejer har ändå hänt i veckan som jag tänker visa.
 
I måndags var Jonas ledig och vi pysslade på här hemma. Vi gick ut och åt på kvarterskrogen till middag, Jonas jobbar så mycket kvällar nu och är borta på kurs nu i helgen så då kändes det extra mysigt.
 
I fredags var jag och fikade med min fina vän Rebecka. Vi pluggade ju tillsammans men sen började hon jobba i Kiruna så vi har inte setts på länge och det var så himla roligt att få träffas! Hon kunde tyvärr inte vara med på min babyshower så hon hade med en present till oss, gulle!
 
 Igår var jag på baby shower för min fina vän Ronja som är beräknad bara 2 veckor efter mig. Jag hade gjort i ordning en låda med, dregglis, mössa och strumpor. En body och lite blöjor, hallonbladste samt en skallra och napphållare som jag gjort. Hon blev jätteglad och det var så mysigt.
 
 Idag är det ju morsdag, dagen vi ger våra mammor extra uppmärksamhet. Min mamma är verkligen bäst, vi har en väldigt nära kontakt och har alltid haft det. I år fick hon en tavla jag gjort, choklad och rosor. Tänk, nästa morsdag är hon både mamma och mormor, och jag är mamma, hihi.