En paus för nutid

Jag har ett inlägg kvar att visa er från resan men jag tänkte att vi tar en liten paus för lite nutid. Sedan vi kom hem har vi bara haft härliga dagar i stugan. Vi har badat massor, Theodor älskar verkligen att vara i vattnet men på det djupa vattnet vill han helst vara på flotten och dansa. Efter vi badat brukar Theodor få på sig sin morgonrock och då vill han sitta på altanen och se Nicke, å jag förstår han, för hur mysigt ser de inte ut? Inatt satte åskan igång, och det regnade minst sagt mycket, å blixar lyste upp. Idag har det mullrat lite i bakgrunden hela dagen, tycker det är jättemysigt. Imorgon är Jonas semester slut och han återgår till jobbet, så tråkigt.. jag och Theodor har hela 3 veckor kvar.
 

En dag på Kolmårdens djurpark

 
Theodor laddade upp med Majslejon i väntan på att få gå in till kolmården. Å vad jag längtat och sett fram emot detta besöket. Å det blev precis lika drömmigt som jag tänkt mig.
 
 
Barens lantgår, klappgården, så himla mysigt alltså, Theodor fick flera kompisar. Tycker de är så fint att de har staket där djuren kan vara när de vill vara ifred, men flera kom ut och ville hälsa på oss. Å så söta alltså!
 
 
Lägg märke till att mamman pussar foten på ungen, smälter man inte??? Vi fick se så himla många söta, fina och roliga djur. Så roligt att vi hade med kameran, man såg så mycket bättre på fotona eftersom att djuren är rätt långt bort. Flera av djuren har ju små sjöar och Theodor sa "Dom bada" "Theodor osså bada" och tillslut sa han "Nu hoppar jag i". Theodors favorit var aporna, Gibbon speciellt, han var så fascinerad och ville titta länge på Nickes släktningar. Vi hade med oss lunch som vi åt vid ett av picknickborden, så gott och mysigt.
 
 
Vi gick in i en butik där och Theodor valde en liten elefant. Kort där efter slocknade han, så vi fällde ner vagnen och han sov i 2 timmar. Vi satte oss i skuggan, vandrade vidare och såg lite mera djur och åt glass, vi kände oss rätt klara så vi gav oss iväg ner mot Bamses värld där Theodor vaknade. Jag och Theodor åkte Bamses båt, lite läskigt men roligt tyckte vi båda. Vi tittade runt på hela Bamse världen, såg farmors hus och knackade på oss Lille Skutt.
 
 
En helt magisk och underbar dag!!

Norrköping

 
Onsdagen den 11 juli körde min mamma oss ut till Luleå airport. Flyget skulle gå 9.55 men var väldigt försenat, som tur var fick vi plats på ett tidigare plan, annars skulle vi inte ha hunnit med tåget från stockholm. Men Theodor hann leka lite i lilla Leos och vi åt lunch innan vi klev på flyget. (lägg märke till att Theodor matchar tröja å tillfälle hihi)
 
 
Flygresan gick jättebra, Theodor kunde inte riktigt förstå varför vi tyckte han skulle sitta still men när han fick se lite Nicke på sin surfplatta gick det bra. När vi kom fram var Theodor sååå trött, men han somnade inte förs på arlanda express. Vi hann med alla byten och åka en bra bit mot Norrköping innan Theodor vaknade igen.
 
 
När vi kom fram till Norrköping gick vi till Karl Johans park och kaktusgruppen. Något som min mamma pratat mycket om. Mamma är född i Norrköping men de flyttade upp till Lule när hon var 8 år, sedan flyttade hon ner igen för att plugga så hon har varit där rätt mycket. Jag och Mamma var nere tillsammans när jag var 8 år så det är ett tag sedan, men lite kom jag ihåg.
 
 
VI chekade in på hotellet och gick sedan på middagsjakt. Vi hamnde på pinchos, vi har aldrig ätit där tidigare men hört mycket bra om det. Och vi tyckte verkligen att det var bra, älskar konceptet med app. Theodor fick en egen barnbricka och blev helt till sig när den kom in.
 
 
Efter maten promenerade vi lite längs Strömmen innan de var dags att gå ner till hotellet för att sova.
 
 
Nästa morgon åt vi så klart hotellfrukost, alltså det bästa! Sedan tog vi en buss till Kolmården för att gå på djurparken, men de tänkte jag skulle få ett separat inlägg, tror vi tog kring 900 bilder bara där haha.
 
 
Men efter kolmården gick vi till en pizzeria där Theodor fick en egen pizza formad till en fisk.
 
 
Nästa dag träffade vi min tremänning och Theodors fyrmänning. En pojke som är lika gammal, de hade jätteroligt ihop. Först var vi en fin lekpark där killarna hittade en pool och skulle så klart bada och efter det år vi på sibylla. Det var verkligen så himla roligt att ses. Sedan fick Theodor sova och efter det var det dags för oss att gå på tåget mot Hallsberg och sedan vidare mot Askersund.