I tidningen

Uppdatering 28/4
Idag, dagen efter tidningen, fick vi vaccinationstider. Alltså wooow så häftigt, vet inte om de beror på att vi gick till tidningen men känns som en väldig slump annars. Men hur som ska jag vaccineras på Fredag och det känns fantastiskt!! Äntligen!!
__________________________________________________________________
 
Skrivet den 27/4
Igår blev jag och 3 kollegor till mig intervjuade av lokaltidningen. Det gällde hur vi på röntgen väldigt ofta glöms bort och förbises. Det känns som att de inte vet vad vi gör och vi känner oss inte uppskattade. Kan ni förstå att vi inte ens står med på vaccinationslistan? Vi ska alltså vaccineras som allmänhet. Trots att vi röntgar flera covidpatienter varje dag, de ska ju liksom ha röntgen på alla. Vi är också i fronten, iallafall andra led, jag förstår verkligen inte. Men det är inte bara i covidfrågor vi känner oss bortprioriterade, det har liksom alltid varit så. Det känns bra att tidningen ville lyfta oss och hjälpa oss att synas.
 
 
i nsd

Kommentarer:

1 Maria :

Vad kul 🙂

2 Netti Starby:

Vad bra att ni äntligen fick en hyllning för det förtjänar ni verkligen. Vi på fysiologen som jag jobbar hos får ingen hyllning. Jag har fått gå till många covid avdelningar med våran stora ultraljudsaparat som jag hjälper dom med. Får sedan sanera maskinen efteråt och där efter gå tillbaka till verkligheten. Ingen stor grej för min del men tycker att det är konstigt att bara skydda huvudet och sedan med samma arbetskläder ta hand om andra patienter efteråt. Kramis <3

Svar: hyllning var de inte, bara fakta. Ni kanske också får gå till tidningen :) ja så är det för oss med och att patienterna kommer till oss. Har ni inte långärmad skyddöver??
Pauline Hurtig

3 Sussi:

Härligt att tidningen vill lyfta er. Helt ofattbart att ni inte ska vaccineras tidigare som andra vårdpersonal. Jättekonstigt..

Svar: verkligen! å nu ska vi få vaccineras :D
Pauline Hurtig

4 Rolf:

Jag tror att ansvariga borde erbjudas en röntgentid hos er för att kolla hjärnstatusen.Man blir upprörd och smått förbannad.

Ha en fin dag!!

Svar: haha ja, eller hur!
Pauline Hurtig

5 lisa:

Toppen att lokaltidningen skriver om er och vilket fantastisk jobb ni gör :) Kram

Svar: ja det kändes bra
Pauline Hurtig

6 lisa:

Toppen att lokaltidningen skriver om er och vilket fantastisk jobb ni gör :) Kram

7 johanna:

Men åh vad bra att ni blev lyfta i tidningen, det förtjänar ni verkligen <3

Svar: ja och det kanske gav reslutat :D
Pauline Hurtig

8 Mamma Yvonne :

Bra jobbat 👏 och ett bevis på att inte ge upp och att man själv kan påverka om man bara har rätt argument så. Så stolt över att vara din mamma, min modiga lilla flicka ❤

Svar: tack så mycket bästa mamma <3<3<3
Pauline Hurtig

9 Malin:

Bra gjort av er att berätta! Jag hade inte kunnat ana att en så stor del av sjukvården glömts bort? Skönt att de tog sitt förnuft till fånga snabbt!

Svar: tack! ja det är helt sjukt
Pauline Hurtig

10 ullie:

men va bra att man äntligen uppskattar
va fin bild i tidningen

Svar: tack!
Pauline Hurtig

11 Sara Ekman:

Gud vad bra!!!

Svar: ja!!
Pauline Hurtig

12 petra:

men så dåligt ,trodde alla inom sjukvården vaccinerades först, ni gör ett grymt jobb allihop, kram

Svar: nope, tack!
Pauline Hurtig

13 lisa:

Vad skönt att ni ska få vaccinera er nu :) Kram

Svar: verkligen!
Pauline Hurtig

14 Henrik Olsson - Föreläsning:

Det borde ju vara en självklarhet att sjukvårdspersonal ska få vaccin först. Skönt att det löste sig, men trist att ni var tvungna att strida för det!

Svar: eller hur! ja verkligen!
Pauline Hurtig

15 dixiwonderland.com:

Att ni ens ska behöva vända er till tidningen för att något ska hända... Så ska det inte vara! Jag tog för givet att ALL sjukhuspersonal fick vaccinationer då ni alla arbetar med sjuka människor oavsett. Det kan ju faktiskt komma in personer som bär på Covid-19 utan att veta om det för att de inte visar på någon symptom. Skönt att ni nu ska få ert vaccin.

Måste även säga att jag aldrig hade kunnat ha ditt jobb för jag kan inte uttala röntgen. Hur mycket jag än försöker så blir det alltid runken xD Hade flera pinsamma incidenter när vi var hos veterinären med Bonzo xD

Svar: ja alltså det är helt sjukt! Vi har haft 50 sådanna fall där det visat sig i efter hand
Pauline Hurtig

Kommentera här: