Amning

Theodor äter ju bara mer och mer mat än bara ammas. Han är väldigt intresserad av mat men älskar att snutta hos mig. Jag tycker på ett sätt att det är roligt att börja ge honom mer vanlig mat men å andra sidan känns det jätte tråkigt, han har blivit så stor. Jag älskar verkligen att amma, de är så mysigt. Så mycket närhet. Men det kommer nog dröja ett bra tag innan vi slutar helt med amningen så det känns bra.

Amning kan vara ett ganska känsligt ämne att prata om men nu tänker jag göra det. Det har alltid varit självklart för mig att vilja amma och jag är så glad att de funkar så bra, men jag visste inte hur starkt band jag skulle få till just amningen. Det enda negativa jag kan komma på som jag upplevt är att vissa "anklaga" mig för att ha ätit något när Theodor hade 1 prick i ansiktet eller så, och näe, så var de inte. Men annars är de bara positivt, förutom att de är mysigt, så innehåller det massa bra ämnen för barnet, det är även lugnande för både mor och barn, tröstande, sövande, maten är alltid med och gratis. 

I början kände jag lite att jag inte ville amma offentligt, inte för min skull utanför de runt omkring. Så tråkigt att de ska behöva vara så..jag matar ju bara mitt barn. Jag tycker ändå att det är lite privat, en intimstund mellan mig och mitt barn. Men sen känner jag att det är ju för Theodors skull, det är väll självklart att han ska få mat? Även om det är på offetnligplats, dock så brukar jag lägga något över eller lite så, mest för att jag inte vill göra någon illa till mods. Jag la ut en amningsbild på instagram igår med #normalizebreastfeeding och jag var så nervös, men jag fick jättefin respons. Amning är något vackert. Detta är bara mina åsikter och jag älskar verkligen att amma och det gör Theodor med. Och här kommer tillochmed en amningsbild.

 Bilden är fotad av Jonas

Kommentarer:

1 Netti Starby:

Jättefin bild! <3 Kramis

Svar: tack! <3
Pauline Hurtig

2 Carro:

Fin bild! Jag önskar att amning hade funkat hos oss men det gjorde inte det så min tjej har i princip ätit ersättning från start!

Svar: tack snälla! okej, ja det är verkligen olika hur det blir
Pauline Hurtig

3 Mirre - Sweetwords:

Jag kunde ej amma, men hade gärna velat och tycker att det är för skuldsatt det med amning, att andra sätter skuld, klart man ska göra det, och som du säger man kan ju skyla lite.

Så fin bild

Svar: vad synd. Ja verkligen! tack snälla :)
Pauline Hurtig

4 Therese Bjärstig:

Vilken underbar bild på er ❤️ Kärlek och ömhet i ett!

Svar: tusen tack!
Pauline Hurtig

5 Johanna Utterberg:

Amning är absolut något fint och jag älskar bilden, så otroligt vacker! :)

Svar: verkligen, tack snälla!
Pauline Hurtig

6 Dixi Wonderland:

Men vilken vacker bild! Åhh den var riktigt fin :D

Jag förstår inte varför amning är en sån debattfråga. Det finns väl inget mer normalt? Jag bryr mig inte det minsta om jag ser en mamma som ammar sitt barn offentligt. Ofta brukar jag ge dom ett leende då jag vet att det kanske ligger mycket mod att faktiskt våga göra det offentligt.

Svar: åh tack så jättemycket! nä inte jag heller, åh gillar sånna som dig som gör så :D
Pauline Hurtig

7 Dixi Wonderland:

Men vilken vacker bild! Åhh den var riktigt fin :D

Jag förstår inte varför amning är en sån debattfråga. Det finns väl inget mer normalt? Jag bryr mig inte det minsta om jag ser en mamma som ammar sitt barn offentligt. Ofta brukar jag ge dom ett leende då jag vet att det kanske ligger mycket mod att faktiskt våga göra det offentligt.

8 Erika:

Så himla bra och så himla fin bild :) Om bebis vill och allt går som det ska är min tanke också att amma.

Svar: tack så mycket! hoppas det kommer fungera bra :)
Pauline Hurtig

9 MALIN:

Kul att läsa dina tankar! Älskar dessutom bilden - såååå vacker! Kram

Svar: vad kul att du tycker det. åh tack snälla!
Pauline Hurtig

10 Moa:

Så vacker bild!

Svar: tack så mycket!
Pauline Hurtig

11 sandra:

bra inlägg och så fin bild!

Svar: tack snälla!
Pauline Hurtig

12 Days by Johanna:

Det är så tråkigt amning skall vara en sådan het debatt. Som du säger det är mat till barnen, de skall få mat! Hur skulle andra säga om nej du får inte äta nu för här är andra här. nja.. Vi skall få amma var vill och hur vi vill!

Svar: verkligen! ja men exakt :)
Pauline Hurtig

13 Celine:

Så sant! Det är ju helt naturligt att amma!

Svar: absolut!
Pauline Hurtig

14 Henrik Olsson:

Det är tråkigt att så många inte accepterar amning på allmänna platser!

Svar: verkligen :/
Pauline Hurtig

15 Ida:

Fin bild :)

Svar: tack :)
Pauline Hurtig

16 A M:

Tycke det är en bra grej, otroligt fin bild! <3
sv: Ellerhur! :D

Svar: tack så mycket!
Pauline Hurtig

17 Jessica Högberg:

Så fin bild, amning är verkligen både vackert och naturligt men tro mig jag har sett "inte vackra" varianter också😉

Svar: tack så mycket! :) haha jaså
Pauline Hurtig

18 Liene Svärd:

Amning är ju en av dem naturligaste sakerna! fast jag kan tro det skulle va pinsamt i början, hmm har ofta tänkt på mig om jag verkligen skulle göra det offentligt, men det är inget fel med det.

Svar: ja men precis. nej alltså blir ett spädbarn hungrigt då matar man de, så man blir nog så illa tvungen :)
Pauline Hurtig

19 jessy:

Det är ju det naturligaste som finns. Förstår inte ens att man ska behöva ta upp dessa ämnen egentligen, folk är så himla känsliga nu för tiden. Alla borde göra det som känns bäst för de själva. Och som du säger är ju för barnet skull! Jag tror inte de personerna som påstår annat tycker det är så himla kul att gå hungrig om de hade varit barnen liksom, hallå. Usch vad jag blir trött på mänskligheten. Men Måste säga att den där bilden är otroligt vacker och du verkar vara en helt fantastisk mamma! Kram

Svar: precis! åh tusen tack snälla du! <3
Pauline Hurtig

20 Photo by E M E R E L L A:

Jag håller helt med dig det är så fint att amma! Så naturligt :) Jätte fin bild!

Svar: tack så jättemycket!
Pauline Hurtig

21 ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★:

Tycker folk bryr sig alldeles för mycket i vad andra gör och varför. Själv tycker jag man ska amma så länge man vill och vara nöjd med det beslutet :). Så länge mamma och barn känner att det funkar och är bra, varför ska man då sluta? Nej amma på du så länge ni vill <3

Svar: verkligen! ja hur länge har jag aldrig hört något om..men de kanske kommer snart. Jag vill då inte sluta iallafall haha :)
Pauline Hurtig

22 My:

Superfin bild! Våra bröst är till för just att amma och ingenting annat så förstår inte varför det ska vara en så stor grej...

Svar: tack så mycket! ja men exakt
Pauline Hurtig

23 nodaysoff.blogg.se:

Ååh, jag kände exakt som dig!
Jag är glad att kunna amma min pojke. Han har också börja äta, fast han vägrade där ett tag. Men just när det handlar om att amma offentligt så har jag gjort det flera gånger men då har jag oftast en liten och tunn filt över. Både för att inte det ska sticka folk i ögonen och för att lillen inte ska bli distraherad.

Att amma eller inte amma så blir man oftast dömd på något sätt.

Svar: ja men exakt!
Pauline Hurtig

24 Sara Ekman:

Förstår inte hur vissa kan tycka att man inte ska få amma offentligt? Det är ju liksom hur naturligt som helst :o

Svar: verkligen :(
Pauline Hurtig

25 Linda:

Vilken vacker bild!

Svar: tack så mycket!
Pauline Hurtig

26 carolines:

Så fin bild! Tycker det är bra att du tar upp amning, det är ju de mesta naturliga som existerar.. synd att alla inte anser det så! :)

Svar: tack snälla!
Pauline Hurtig

27 Anonym:

Så bra och fint!

28 Sara :

Så bra och fint!

Svar: tack :)
Pauline Hurtig

29 Mamma och mormor Yvonne :

Vilken fin bild och inlägg om amning håller med om på 100%

Svar: tack mamma <3
Pauline Hurtig

30 Heléna:

Jättefin bild! Jag har ammat mina 5 barn länge och ammar fortfarande 3½ åringen. Dock mest bara på kvällen och morgonkvisten fast fick hon skulle det vara betydligt oftare än så men hon ska pilla o greja o gräva i min armhåla medans så jag orkar inte mer =) Hur som helst så har jag äldre barn som är födda i början på 90 talet och då fanns ju inte den här offentligheten eller vad jag ska säga. Jag har alltid ammat mina barn överallt där det behövts, och länge men jag har aldrig någonsin hört/sett något negativt förrän nu. Har alltid gjort det som passat mig och mina barn, det som känts naturligt helt enkelt. Tyvärr så har jag känt med det 5:e och sista att jag behöver anpassa mig. Vågar knappt säga att jag ammar fortfarande och har nästan tyckt det varit jobbigt att amma offentligt, just för allt man läser nu, så dumt! Jag som borde vara van..

Svar: åh tack snälla! och tack så mycket för din kommentar. Så intressant att få läsa, känns hemskt att folk ska tycka och tänka så mycket om något som är det mest naturliga...
Pauline Hurtig

31 Tobias Lindkvist:

Det är sååå sjukt att offentlig amning ska vara ett sådant hett ämne. Hela konceptet är väldigt enkelt: barn behöver mat och både barn och mor behöver komma ut ibland. Följaktligen är offentlig amning oundviklig. Passar inte det, kan man titta åt ett annat håll. Punkt slut. :)

Svar: tack snälla för din peppande kommentar :D Fler som du på denna jord!
Pauline Hurtig

32 Jennifer:

Fin bild! Amning är något helt naturligt. Jag personligen tycker det kan vara småjobbigt när någon flashar alltför öppet, men väljer då att vända bort blicken på caféet exempelvis. Inte svårare än så. Att folk ska klaga och se ner på amning är ofattbart :))

Svar: tack snälla! ja men så känner jag med så jag försöker att lägga något för eller så :) ja eller hur!
Pauline Hurtig

33 Hanna:

Fin bild! Vad roligt att det fungerat så bra för er med amningen. Jag tycker även att det är sorgligt att just amning väcker så mycket debatt. Amning som är det mest naturliga man kan göra.

Svar: tack så mycket! ja verkligen :) ja det är så konstigt egentligen!
Pauline Hurtig

Kommentera här: